HP Suomi ja PCP Partner solmivat mittavan pilvipalvelusopimuksen

Hewlett-Packard (HP) ja suomalainen it-ratkaisutoimittaja PCP Partner Oy allekirjoittivat 23.5.2014 nelivuotisen sopimuksen, jonka mukaisesti PCP siirtyy käyttämään HP:n pilviteknologioita. Kaupan kokonaisarvo on kaksi miljoonaa euroa. Samalla PCP:stä tuli HP:n sertifioitu CloudAgile-kumppani.

”Suomessa PCP on HP:n ensimmäinen ns. Flexible Capacity Services -asiakas”, kertoo HP Suomen toimitusjohtaja Mika Sarhimaa. ”Flexible Capacity Services mahdollistaa uuden, helpomman tavan hankkia tietotekniikkaa palveluina eli palveluita toimitetaan joustavasti kapasiteettitarpeen mukaan.”

PCP maksaa palveluista kuukausittain käyttöasteen mukaan, mikä vähentää yrityksen investointiriskejä, nopeuttaa palveluiden käyttöönottoa ja auttaa kulujen kohdistamisessa käytettyyn kapasiteettiin. Näin voidaan investoida liiketoiminnan kehittämiseen sen sijaan, että pääomaa sidottaisiin teknologiaostoihin perinteisellä hankintamallilla.

”Tehdyt sopimukset tukevat oivallisesti PCP:n missiota jatkuvan toiminnan varmistamisessa ja on se lisäravinne, jonka tarvitsimme lihastemme kasvattamiseen tulevaisuuden kehitysloikkaa varten”, sanoo PCP Partnerin toimitusjohtaja Jouni Erkkilä.

”HP CloudAgile -ohjelma vastasi sekä teknologiselta että kaupalliselta kypsyydeltään PCP:n tarpeita ja näemme, että se avaa meille mahdollisuuksia uuden tyyppiseen liiketoimintaan. CloudAgile-kumppanuuden avulla nopeutamme palveluidemme markkinoille pääsyä yhdessä HP:n kanssa muun muassa myynti- ja markkinointiponnistuksissa”, sanoo puolestaan PCP Partnerin teknologiajohtaja Ville Laiho.

Yllättäviä kapasiteettitarpeita varten pilvipalvelumalli tarjoaa PCP:lle jatkuvaa kapasiteettipuskuria, jolloin tietotekniikkaa on aina tarjolla muuttuvien liiketoimintavaatimusten sekä kasvu- ja laskusuhdanteen mukaisesti. Malli sisältää myös tulevien kapasiteettitarpeiden ennustamisen ja muutoshallinnan. It-kustannuksia voidaan seurata ja ennustaa aiempaa paremmin. Kapasiteettipalveluiden lisäksi PCP:lle toimitettava kokonaispalvelupaketti sisältää Converged System -teknologiakokonaisuuden ja käyttöönottoprojektin. Converged System tuo PCP:n käyttöön automaatiokerroksen, joka soveltuu konesalien korkean käytettävyyden ympäristöön.

Lehdistötiedote

Kategoriat: Tiedotteet

Avainsanat: